nopeutetaan verkkosivuja ja pienennetään kuvia

Pienennä kuvat nettisivuille

Nopeuta verkkosivujasi ja pienennä kuvat, ennen kuin siirrät ne verkkosivuillesi. Pienennetyt eli pakatut kuvat nopeuttavat sivujen latausaikaa. Hakukoneet arvostavat myös sivuja, joiden käyttäjäystävällisyys on kunnossa ja antavat sivuillesi näkyvyyttä hakutuloksissa.

Mitä enemmän nettisivuilla on kuvia, sen tärkeämpää on huolehtia kuvien keveydestä. Sivujen nopeuteen ja hakukoneiden antamaan arvostukseen vaikuttavat muutkin seikat, kuten sivuston koko, joka riippuu sivuilla käytettävien lisäosien määrästä, sliderien käytöstä, animaatioiden määrästä ja webhotellin palvelimen tehokkuudesta.

Kuvien osalta voidaan tehdä paljon nopeuttamisen eteen. Näiden kahden työkalun avulla kuvia voi pienentää helposti. Molemmat ohjelmat poistavat kuvista ns. turhaa dataa ja pakkaavat kuvat kevyemmiksi nettisivuille käytettäväksi. Sinun ei tarvitse ladata sivuillesi näitä ohjelmia, molemmat toimivat suoraan selaimessa. Ei tarvita myöskään rekisteröintiä tai luottokorttitietoja.

Pienennä verkkosivuille siirrettävät kuvat näillä helpoilla työkaluilla

TinyPNG

nopeuta verkkosivujasi, pienennä kuvia, tinypng

TinyPNG sopii jpg, png ja WebP kuville. Voit ladata kuvia yksi kerrallaan kohdasta ”Drop your WebP, png or jpg”. tai ladata kuvia enemmän, maksimissaan 20 kuvaa. Kunkin kuvan koko saa olla enintään 5 MB.

Ohjelman maksullisella versiolla pystyt tekemään enemmänkin. Web Pro jäsenenä voit kompressoida kuvia rajattomasti 39 dollarin vuosihintaan.

nopeuta verkkosivujasi, pienennä kuvia, lataa kuvat

Kuvien kompressointi kestää hetken. Sen jälkeen voit ladata kuvat yksitellen koneellesi kohdasta ”Download” tai kun kaikki kuvat on kompressoitu kohdasta ”Download all”.  Zippi-tiedosto latautuu silloin koneellesi. Pura kansio ja vie pakatut kuvat verkkosivuillesi.

TinyPNG löytyy täältä >

Bulkresizephotos

nopeuta verkkosivujasi, pienennä kuvia, bulkresize valitse kuvat

Tällä voit kompressoida jpg ja png kuvat myös WebP muotoon. WebP tekee kuvat kaikkein keveimmäksi. Kaikki laitteet eivät vielä tue WebP muotoa, joten joillain laitteilla kuvien näkymisessä voi olla hankaluuksia. Syynä voi olla myös liian vanha laite, joilla sivuja katsotaan.

Jos muutat jpg tai png kuvat WebP muotoon, säilytä myös alkuperäiset kuvat. Jos haluat toimia varman päälle, kompressoi kuvat samaan muotoon kuin alkuperäiset jpg ja png kuvat.

nopeuta verkkosivujasi, pienennä kuvia bulkresizella yksi kerrallaan

Kun olet ladannut kuvan kohdasta ”Drop Images Here”, tee seuraavat asetukset ennen kuin käynnistät kompressoinnin.

Scale images to 100 %
Image format, valitse png, jpg tai WebP
Image Quality ei tarvitse olla 100 %, kuvan laadun voi jättää 80 % tai nostaa hiukan.

Jos kuva on png-muodossa ja läpinäkyvällä taustalla, ruksaa ”transparent background” ja klikkaa sitten start.

nopeuta verkkosivujasi, pienennä kuvia, bulkresize valmis pakkaus

Voit ladata myös useita kuvia kerralla. Tässä esimerkissä latasin 10 kuvaa ja kuvapaketti pieneni melkoisesti.

Bulkresizephotos löytyy täältä >

Jaa artikkeli